stiri

Al patrulea transplant pulmonar efectuat cu succes în acest an

By 27 februarie 2014 mai 11th, 2019 No Comments

A fost realizat cu succes al patrulea transplant pulmonar din România, a anunțat astăzi Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București (ASSMB). Beneficiarul transplantului este o femeie de 51 de ani, din Iași, care se afla pe lista de așteptare pentru operație. Donatorul a fost un bărbat în vârstă de 42 de ani din Bihor, care suferise o hemoragie cerebrală.

Operația de transplant pulmonar a fost efectuată de aceeași echipă de medici de la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din București care a realizat și primele trei intervenții de acest tip din România. Managerul spitalului a declarat că starea pacientei este bună, ea se află într-o secție specială de terapie intensivă, unde starea sa este monitorizată.

Intervenția chirurgicală a fost una complicată deoarece pacienta suferea de fibroză pulmonară, hipertensiune pulmonară și emfizem pulmonar, au anunțat reprezentanții echipei de medici. În timpul operației, pacientei i s-a montat o pompă exterioară, pentru a-i fi asigurată circulația sanguină.

Reprezentanții ASSMB au oferit vești și despre starea de sănătate a primilor trei beneficiari de transplant pulmonar. Primii doi bărbați operați „se simt excepțional, fac sport și au luat în greutate peste zece kilograme”. Cel de-al treilea pacient, care a fost operat la 31 octombrie, se află acum în perioada de recuperare medicală postoperatorie, au anunțat medicii.

Leave a Reply